SU YALITIMI 
Yapılarımıza zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılarımız; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu, banyo ve tuvalette kullanılan suya maruz kalır. Yapımızı ve konforumuzu tehdit eden sulardan korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

SU YALITIMININ FAYDALARI NELERDİR 
Binalarımıza nüfuz eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin korozyona uğramasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtımı uygulaması, binanın güvenliğini sağlamasının yanı sıra küf oluşmasını, suyun çatılarımızdan veya tavanlarımızdan damlamasını önleyerek sağlıklı ve konforlu ortamlar oluşmasını sağlar.

SU YALITIMI NERELERE UYGULANIR 
Su yalıtımı, binalarımıza suyun girebileceği alanlara yapılır. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, lavabo, tuvalet gibi ıslak hacimlerdir.

SU YALITIMI NASIL YAPILIR
Su yalıtımı, yapılarımızda suyun girebileceği temel, çatı gibi yerlere su geçirmeyen malzemelerin uygulanmasıyla yapılır. Uygulamalarda; polimer bitümlü örtüler, sentetik örtüler ve sürme su yalıtım malzemeleri kullanılır. Yalıtım uygulamasıyla binaya nüfuz edemeyen su, süzgeçler ve yağmur suyu drenaj (su tahliye) boruları ile yapıdan uzaklaştırılır.